Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Apr 04
Show Filter
08:30 - 09:30

Continental Breakfast

More
Showing of Streams
12:15 - 12:45
Info

Luncheon Reception

Location: EXHIBIT AREA

More
12:45 - 14:10
Info

Delegate Luncheon

Location: GARDEN PAVILION

More
14:10 - 14:15
Continuous Afternoon Refreshment Break
Info

Continuous Afternoon Refreshment Break

More
Showing of Streams
17:30 - 19:30
Info

Commodore Gala Reception

Location: EXHIBIT AREA

More
19:30 - 22:00
Info

Commodore Gala Dinner & Award

Location: GARDEN PAVILION

CMA Commodore Award presented to the 2019 Commodore John C. Hadjipateras, Chairman, CEO & President, Dorian LPG Ltd.

By

The CMA’s 2018 Commodore, Sabrina S.M. Chao, Executive Chairman, Wah Kwong Maritime Transport Holdings Ltd.

More
22:00 - 00:00
Info

'Til Late - Commodore Afterglow

Location: HOTEL LOBBY

More
08:30 - 09:30 60 mins
Continental Breakfast
09:30 - 10:30 60 mins
Info
Developing Niche Markets: Opportunities in the Jones Act, US Flag, Offshore Wind and Port Infrastructure Markets

The Jones Act and U.S. Flag are complex, capital intensive markets that must balance national security with commercial success. In this session, which will also serve as a primer on investment opportunities: such as how we meet national maritime security needs, develop clean offshore wind energy, educate  future manpower, de-congest our coastal roads, modernize and invest in our Ports and Terminals, build our USCG ice breakers, support our yards and suppliers, balance political interests, compete in international commerce, find finance for all this...

Keynote Address

The American Club Speaker TBC
Other speakers TBD


09:30 - 11:00 90 mins
Info
Crisis Response

An accident, a grounding, a collision, oil in the water, fire, people missing, News helicopters overhead - this is the stuff of nightmares.

Fortunately the industry has spent much of the past 30 years in the United States working hard to professionalize the next steps.

The collaborative efforts by different expert resources can demonstrate the truth of the fact that you measured less by the incident and more by how you respond. The session features a series of presentations based upon a drill scenario and captures the best current thinking in the business on salvage, response management and media. The challenges, evolving tests and best practices.

09:30 - 10:30 60 mins
Info
The Digital Revolution - Case Studies

An $11 trillion industry has attracted some of the tech industry’s best and brightest.  It is easy to understand why, save a billion here and a billion there and soon you are talking real numbers!  But where has talking tech hit the deck plate? Are incremental process changes delivering the return expected both economically and environmentally?  Come see the future.  Strategies and lessons learned from the tech, finance, vessel operations, environmental and commercial leaders.

10:30 - 11:00 30 mins
Maritime Infrastructure
11:00 - 11:15 15 mins
Short Sea Shipping
11:00 - 11:30 30 mins
Info
Networking Coffee Break

LOCATION: EXHIBIT AREA

11:15 - 11:30 15 mins
The Making of Successful Development: Infrastructure, Trade & Finance
11:30 - 12:15 45 mins
Info
Funding Change: From Venture Capital to Vendor Finance to Ship Finance

Wealth creation requires capital. Whether it is investment in new technology, raising capital to fulfill equipment, borrowing to retrofit or financing next generation LNG powered newbuildings, capital formation is essential to the asset intensive shipping industry. How are the best in class thriving?

11:30 - 12:15 45 mins
Info
The Human Element and Best Shipmanagement Practices

A don’t miss session for owners, operators and charterers of vessels, with more than 60,000 vessels plying the oceans of the world 24/7, the technical management of vessels is essential to safety, environmental protection and profitability. In this session, world leading ship managers share key benchmarking intelligence on crew competence, availability and cost, trends in safety, fuel management, regulatory compliance, operating costs and owner liability.

Speakers:
V Group Speaker TBD
IRI / The Marshall Islands Registry


12:15 - 12:45 30 mins
Info
Luncheon Reception

Location: EXHIBIT AREA

12:45 - 14:10 85 mins
Info
Delegate Luncheon

Location: GARDEN PAVILION

14:10 - 14:15 5 mins
Info
Continuous Afternoon Refreshment Break
16:00 - 17:00 60 mins
Info
The Commodore Debate

Industry leaders discuss the industry and where it may be mid-21st century

Topic Areas will include:

  • Decarbonization
  • Digitalization and New Tech Networks
  • Securing Capital for a Safe Future
  • Regulatory Normalcy, What is this?
  • Our People
  • Logistics: A Revolution or Evolution
17:00 - 17:15 15 mins
Chair's Closing Remarks
17:30 - 19:30 120 mins
Info
Commodore Gala Reception

Location: EXHIBIT AREA

19:30 - 22:00 150 mins
Info
Commodore Gala Dinner & Award

Location: GARDEN PAVILION

CMA Commodore Award presented to the 2019 Commodore John C. Hadjipateras, Chairman, CEO & President, Dorian LPG Ltd.

By

The CMA’s 2018 Commodore, Sabrina S.M. Chao, Executive Chairman, Wah Kwong Maritime Transport Holdings Ltd.

22:00 - 00:00 120 mins
Info
'Til Late - Commodore Afterglow

Location: HOTEL LOBBY