Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
CruiseConnect Summit | DAY ONE | Building the talent pipeline
Show Filter
08:30 - 09:15 45 mins
Registration and coffee
09:15 - 09:30 15 mins
Chair’s welcome and opening remarks
09:30 - 10:15 45 mins
PANEL Revisiting STCW for Cruise
  • Lena Dyring - Assistant Director, Cruise Operations, Norwegian Seafarers' Union
  • Richard Parkman - Lecturer in Leadership and Organisation Behaviours, Programme Lead BSc Cruise Management and Tourism, Hospitality & Cruise Management, University of Plymouth
  • Oli Hans Hammer Olsen - Assistant Director, Manning and Seafarers Dept., The Bahamas Maritime Authority
10:45 - 11:15 30 mins
Morning coffee
11:15 - 11:45 30 mins
Outcomes from the ILO's Sectoral Meeting on the Recruitment and Retention of Seafarers and the Promotion of Opportunities for Women Seafarers
  • Lena Dyring - Assistant Director, Cruise Operations, Norwegian Seafarers' Union
11:45 - 12:30 45 mins
PANEL Sourcing the best talent

Can your sourcing strategies keep pace with the exponential growth of the cruise industry?

  • The potential of emerging markets to grow the talent pool
  • Working with crewing and manning agencies
  • Attracting the best hospitality staff in a competitive market
12:30 - 13:45 75 mins
Networking lunch
13:45 - 14:30 45 mins
The 10 commandments of hiring millennials
  • Using social media to build a brand people want to be part of 
  • Experiential focus; the appeal of travelling the world
  • CSR and environmental concerns
  • Avoiding high turnover
14:30 - 15:15 45 mins
INTERVIEW AND DISCUSSION Effective training partnerships – investing in intellectual capital

We explore a best practise case study of major cruise player investing in pre-boarding training infrastructure. 

But is a tailored approach best, or should we be looking to harmonise/ standardise training across the industry?

15:15 - 15:45 30 mins
Afternoon Coffee
15:45 - 16:30 45 mins
Quickfire presentations - assessment and recruitment tools

So much of exceptional customer service is about qualities not qualifications.

Join us to discover the latest tools for behavioural assessment, personality compatibility and more to upgrade your hiring strategy.  

16:30 - 17:00 30 mins
Effective Interviewing Workshop
17:00 - 17:05 5 mins
Chair’s closing remarks