Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:30 30 mins
Main agenda
Registration & Coffee
09:30 - 09:40 10 mins
Main agenda
Chair's Opening Remarks
09:40 - 10:00 20 mins
Main agenda
What do you want to get out of the day?
10:00 - 10:30 30 mins
Main agenda
Analysing shipowner priorities for performance monitoring and fleet management
  • From planning to reality – assessing data monitoring and reporting technology available
  • Cost factors for implementation and operations
  • Ensuring regulatory compliance for enhance vessel operations
  • Generating better connectivity between ship and shore operations
10:30 - 10:50 20 mins
Main agenda
Recording and managing data for vessel efficiency
  • What measures needs to be implemented?
  • Challenges for recording and storing data
  • Translating data into vessel performance benchmarks
10:50 - 11:10 20 mins
Main agenda
Morning Coffee and Networking
11:10 - 11:40 30 mins
Main agenda
Technology Hub

Listen in to key innovators as they present new technologies and software in a quick fire format. This will be followed by a group discussion reflecting on what has been presented and operational considerations for application.

12:15 - 13:30 75 mins
Main agenda
Networking Lunch
13:30 - 14:00 30 mins
Main agenda
Case Study 1: How to harness and leverage big data for improved vessel efficiency

Nowadays, organizations generally do not suffer of lack of data, but capacity and knowledge to process data, extract the relevant data, deliver it in a useful time to the right people. At this workshop we will addressing some examples on how big data is reduced and is used to improve vessel energy efficiency.

  • Jorge Antunes - CEO, TechnoVeritas
14:00 - 14:30 30 mins
Main agenda
Case Study 2: A successful process for an air emission reduction system
14:30 - 15:00 30 mins
Main agenda
Case Study 3: The realities of operating an electric vessel
15:00 - 15:30 30 mins
Main agenda
Afternoon Coffee & Networking
15:30 - 16:00 30 mins
Main agenda
Shipowner Case Study – Implementing and applying an effective monitoring plan on a vessel
  • Key performance considerations to be measured
  • Anticipating major installation challenges
  • What are the lessons learnt for continued quality management?
16:00 - 16:30 30 mins
Main agenda
Shipowner Case Study – Assessing the right type of fuel for total emission reduction
  • Considering emission reduction benchmarks
  • Continuous reporting standards
  • Cost and operational considerations for different fuel types
16:30 - 17:00 30 mins
Main agenda
Workshop Review
17:00 - 17:15 15 mins
Main agenda
Chair's Closing Remarks & Close of Conference