Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:00 30 mins
Morning Coffee and Networking
09:00 - 09:10 10 mins
Chairman's Welcome to Day 2
  • Tom Walters - Partner, HFW
09:10 - 09:50 40 mins
What to Consider Once Contracts are Signed
Managing Change: Effectively Dealing with Change Orders and Post Contractual Variations
  • Richard Booth - Senior Associate, HFW
09:50 - 10:30 40 mins
What to Consider Once Contracts are Signed
Liability Regimes for Infield Operations
  • Sarah Wallace - Claims Director, Offshore, The Standard Club Europe Ltd
10:30 - 11:00 30 mins
What to Consider Once Contracts are Signed
Effective Casualty Management and Emergency Response Offshore
  • Paul Miller - Master Mariner, HFW
11:00 - 11:20 20 mins
Morning Break and Networking
11:20 - 12:00 40 mins
Operations Issues
Dealing with Delay and Disruption Claims
  • Ben Mellors - Partner, HFW
12:00 - 12:45 45 mins
Info
Operations Issues
An Update on Removal Techniques for Different Types of Offshore Infrastructure
  • Stephen Norman - Senior Business Development Manager, UK & Africa, DNV GL - Oil & Gas
  • Review of different offshore facilities, and assessment of the range of technical decommissioning and disposal options
12:45 - 13:45 60 mins
Lunch
13:45 - 14:30 45 mins
Operations Issues
Using Technology to Drive Down Costs: Does AI Provide a Solution?
  • Matthew Dow - Associate, HFW
14:30 - 15:15 45 mins
Operations Issues
Asset Recycling: Ensuring Compliance with Disposal Regulations
  • Martin Bjerregaard - Managing Director, D3 Consulting
15:15 - 15:45 30 mins
Afternoon Break
15:45 - 16:45 60 mins
Info
Workshop Session: Develop Your Own Decommissioning Project Strategy

Delegates will work in groups to develop a decommissioning strategy.  You will be given a project scenario and questions will be posed which will be based on the information presented during the 2 days.  A model answer will be provided at the end of the course.

16:45 - 16:55 10 mins
Chairman's Concluding Remarks and Close of Seminar
  • Tom Walters - Partner, HFW
08:30 - 09:00

Morning Coffee and Networking

More
09:00 - 09:10
Info

Chairman's Welcome to Day 2

  • Tom Walters - Partner, HFW
More
Showing of Streams
11:00 - 11:20

Morning Break and Networking

More
Showing of Streams
12:45 - 13:45

Lunch

More
Showing of Streams
15:15 - 15:45

Afternoon Break

More
15:45 - 16:45
Info

Workshop Session: Develop Your Own Decommissioning Project Strategy

Delegates will work in groups to develop a decommissioning strategy.  You will be given a project scenario and questions will be posed which will be based on the information presented during the 2 days.  A model answer will be provided at the end of the course.

More
16:45 - 16:55
Info

Chairman's Concluding Remarks and Close of Seminar

  • Tom Walters - Partner, HFW
More