Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:30 (30 mins)

Main agenda

Registration

09:40 09:55 (15 mins)

Main agenda

Quick fire exchange

Take the opportunity to introduce yourself and state what you want to learn about and take away from this seminar. 

09:55 10:40 (45 mins)

Main agenda

Emerging risks in the ports and terminals sector

  • Exploring the port and terminal risk landscape
  • Insurance is only part of the solution
  • Examining traditional marine and non-marine risks

10:40 11:10 (30 mins)

Main agenda

Morning coffee

11:10 11:55 (45 mins)

Main agenda

The developing role of the port in the supply chain

  • Publicly owned to privately owned
  • The port's position in the supply chain
  • Terminals' relationships with customers and users
  • Matthew Wilmshurst - Associate, Holman Fenwick Willan LLP

11:55 12:25 (30 mins)

Main agenda

Case study: Exploring the aftermath of the Tianjin disaster

Lessons learnt from Tianjin: developing a more robust understanding of how exposures accumulate

  • Impact on supply chain
  • Developing a more robust understanding of how exposures accumulate
  • Risk management – terminals and users
  • Matthew Wilmshurst - Associate, Holman Fenwick Willan LLP

12:30 13:50 (80 mins)

Main agenda

Lunch

13:50 14:20 (30 mins)

Main agenda

Potential risks of “Black Swans” – are you exposed?

  • What types of incidents are defined as “Black swans”?
  • How are these risks assessed?
  • Creating contingency plans for these incidents and events
  • Luca Bussani - Risk Engineer, Zurich Risk Engineering

14:15 14:45 (30 mins)

Main agenda

Theory: Risk assessment


  • Risk identification and evaluation
  • How do insurers value risks and under what criteria?
  • Luca Bussani - Risk Engineer, Zurich Risk Engineering

14:50 15:20 (30 mins)

Main agenda

Afternoon coffee

15:20 16:20 (60 mins)

Main agenda

Practical session: Risk assessment

  • Luca Bussani - Risk Engineer, Zurich Risk Engineering

16:30 16:30 (0 mins)

Main agenda

End of Day One