Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:30 30 mins
Networking coffee
09:30 - 09:40 10 mins
Chair's welcome and recap of day one
  • Toby Stephens - Partner and Head of Crisis Management Asia Pacific, HFW
09:40 - 10:00 20 mins
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Casualty management in China
  • Tony Huang - Managing Director, T&A Marine Consultants and Surveyors Co., Ltd., / SCR
10:00 - 10:20 20 mins
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Case study: managing casualty response in India
  • Bas Wiebe - General Manager, Resolve Salvage & Fire
10:20 - 10:30 10 mins
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Audience feedback
10:30 - 11:00 30 mins
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Coffee and networking break
11:00 - 11:30 30 mins
Info
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Case study: wreck removal of the 'SE Panthea'
  • Presenter Robert Tagg - Director, Herbert Engineering Corp
  • Co-author (Matt) Zhi Bin Zheng - Marketing Manager, Assistant GM, Zhengli Offshore Engineering Company Ltd
  • Description of the removal of the vessel
  • Technical lessons learned during the salvage planning and execution
11:30 - 11:55 25 mins
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Managing firefighting on large container vessels
  • Tan Deong Gee - Senior Salvage Master, SMIT Salvage Asia Pacific
  • Dave Wisse - Contract Manager, SMIT Salvage Asia Pacific
11:55 - 12:20 25 mins
Info
CASUALTY OPERATIONS AND MANAGEMENT
Risk management strategy from a shipper's point of view
  • Prashanth Athipar - Principal Ocean Freight Sustainability Marketing Freight, BHP
  • Evaluating risk to avoid incidents
12:20 - 12:30 10 mins
Audience feedback
12:30 - 13:45 75 mins
Lunch
13:45 - 14:25 40 mins
Info
WRECK REMOVAL AND SALVAGE ENGINEERING
Panel discussion: wreck removal challenges
  • Panellist Nigel Clifford - General Manager Safety and Response, Maritime New Zealand
  • Panellist David Billington - Manager Pacific, Maritime New Zealand
  • Panellist Ken Ellam - Partner, General Manager, Master Mariner, Solis Marine
  • Assessment of risk: to remove or leave?
  • Managing stakeholder expectations
  • Local requirements
  • Costs
14:25 - 14:45 20 mins
WRECK REMOVAL AND SALVAGE ENGINEERING
Case study: Using the Moskito hot tap and oil recovery system
  • Per Johansson - CEO, Miko Marine Asia Pte Ltd
14:45 - 15:05 20 mins
WRECK REMOVAL AND SALVAGE ENGINEERING
Tea and networking break
15:05 - 15:30 25 mins
WRECK REMOVAL AND SALVAGE ENGINEERING
Places of refuge
  • Kevin Wong - Port Master/Acting Director (Operations, Maritime & Port Authority of Singapore (MPA)
15:30 - 15:55 25 mins
Info
WRECK REMOVAL AND SALVAGE ENGINEERING
Managing salvage and wreck removal environmental issues
  • Greg Challenger - President/Marine Scientist, Polaris Applied Sciences, Inc
  • Relative comparisons of pollution and environmental hazards of various wreck management options
  • Approaches to determining best “wreck removal” management practices that result in fewer environmental impacts

15:55 - 16:00 5 mins
Audience feedback and conference round-up
16:00 - 16:05 5 mins
Close of conference
09:00 - 09:30

Networking coffee

More
09:30 - 09:40

Chair's welcome and recap of day one

  • Toby Stephens - Partner and Head of Crisis Management Asia Pacific, HFW
More
Showing of Streams
12:20 - 12:30

Audience feedback

More
12:30 - 13:45

Lunch

More
Showing of Streams
15:55 - 16:00
Audience feedback and conference round-up

Audience feedback and conference round-up

More
16:00 - 16:05
Close of conference

Close of conference

More