Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Rania Tadros

Global Keynote: One Belt One Road: The Opportunity for Shipping

Ince & Co, UAE

Nov 27
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Main agenda
Registration & Morning Networking
08:45 - 09:00 15 mins
Main agenda
Welcome Remarks from ShipTech Middle East
09:00 - 09:15 15 mins
Main agenda
Dubai Maritime City Authority Welcome Address
  • Khamis Ghumail - Director – Maritime Traffic Management, Dubai Maritime City Authority
09:15 - 09:30 15 mins
Main agenda
Opening Keynote: ADNOC Logistics & Services, UAE
  • Abdulkareem Al Masabi - CEO, ADNOC Logistics & Services, UAE
09:30 - 10:00 30 mins
Info
Main agenda
Global Keynote: One Belt One Road: The Opportunity for Shipping
  • Rania Tadros - Managing Partner, Ince & Co, UAE

Seizing the opportunities presented by one of the defining economic initiatives of our time.

The One Belt One Road policy will redefine trade patterns between Asia, with repercussions for the maritime industry that will unlock commercial opportunities, but also create new legal challenges for the shipping supply chain.

10:00 - 10:15 15 mins
Info
Main agenda
Onstage Q&A

This exclusive and interactive session will give attendees the opportunity to interact with the keynote speaker through our dedicated event app and facilitated interview style question and answer session allowing you to engage with the speaker and have all of your questions answered.

10:15 - 10:20 5 mins
Info
Main agenda
Interactive Voting

Using your smartphone or laptop, attendees will have the chance to take part in an interactive voting session at the start of the day. Polling will take place again at the end of the with results compared to see how opinions have been affected throughout the course of the day.

10:30 - 11:00 30 mins
Main agenda
Oil Price Forecast: What is the Mid- to Long-Term Outlook on Oil Prices And Should Safeguards Be Put in Place To Protect Your Interests?
11:00 - 11:30 30 mins
Info
Main agenda
Executive Speed Networking and Morning Coffee Break

Get your business cards ready and join this structured and fast paced networking format where every minute a bell will ring and participants will shift places. It is designed to accelerate business contacts where participants can share their professional background and business goals.

11:30 - 12:00 30 mins
Info
Main agenda
Shifting Tides: The Future Of Ship Building and the Impact the Far East and Political Events are Having on Middle East’s Shipping Businesses

Do you have all the facts and information you need to know to make the most cost-effective decisions over the long-term? Analysing the correlation between price, safety, quality and longevity.

12:00 - 12:30 30 mins
Info
Main agenda
The Business Side of Smart Shipping

Revolution or risk? How rapidly developing technology trends will shape the shipping industry going forward.

12:30 - 13:00 30 mins
Main agenda
Next Generation Shipping: Technology and Data as the Driving Force of Change Over the Next 10-20 years
13:00 - 14:00 60 mins
Main agenda
Lunch
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Main agenda
Global Regulations Coming Into Force I Action dates on the upcoming IMO regulations and what you need to plan for
  • A summary of key regulation changes over the last 12 months – 2020 sulphur cap, GHG strategies, decarbonization, D-2 implementation
  • Understanding Middle East specific challenges in response to the Global regulatory landscape
14:30 - 15:00 30 mins
Info
Main agenda
Global Regulations: Planning and Enforcing Compliance
  • Faig Abbasov - Shipping Officer, Transport & Environment, Belgium
  • Key operational challenges behind compliance
  • Assessing the short, mid and long-term practicalities
  • Understanding the Middle East specific challenges in response to the Global regulatory landscape
  • What is the true cost of compliance?
15:15 - 15:45 30 mins
Main agenda
Afternoon Coffee Break
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Main agenda
Balancing Cost and Compliance: Challenges in Meeting D-2 Implementation and Beyond
  • Outlining the differences between older vessels and new builds
  • Following policy whilst complying with regulations
  •  Working with the supply chain – port state control, flag states suppliers and third parties
16:30 - 17:00 30 mins
Main agenda
What Technological Advances Can the Industry Deliver To Benefit the Environmental Impact of Ships?
17:00 - 17:05 5 mins
Info
Main agenda
Interactive Re-Voting

Using your smartphone or laptop, attendees will have the chance to re-vote on the day’s earlier questions to see how the results may have changed based on new learnings from throughout the day.

17:05 - 17:10 5 mins
Main agenda
Close of Conference & Lloyd’s List Awards