Informa Maritime is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Closing Keynote: The International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF)

Nov 28
Show Filter
08:30 - 09:15 45 mins
Main agenda
Registration & Morning Networking
09:00 - 09:15 15 mins
Main agenda
Opening remarks from the Chair and Day 1 Recap
09:30 - 10:30 60 mins
Info
Main agenda
Fuels of the Future: Assessing the Options for 2020
  • Scrubbers – are they worth the investment in the Middle East?
  • LNG as a marine fuel – what are the implications on infrastructure?
  • Low flash point fuels – are they suitable for an older fleet?
10:15 - 10:30 15 mins
Info
Main agenda
Interactive Voting

Using your smartphone or laptop, attendees will have the chance to take part in an interactive voting session at the start of the day. Polling will take place again at the end of the with results compared to see how opinions have been affected throughout the course of the day.

10:30 - 11:00 30 mins
Main agenda
Morning Coffee Break
11:20 - 11:50 30 mins
Info
Main agenda
Operator Perspective: The Technology of Gas and Other Fuels: Alternative Fuels for Clean Power Sustainability
  • Assessing the increasing interest in hybrid fuels
  • Understanding the parameters considered when looking at the global bunker situation
  • LNG as an alternative and the investment needed for ship owners to fully utilise it
12:20 - 12:50 30 mins
Info
Main agenda
Crew Competence, Quality and Technology: Improving Crew Standards and Capabilities in Line with Technological Advancements
  • Claire Pekcan - Director, Safe Marine, UK

With marine technology growing in complexity, the focus will soon be on manpower cost savings. The focus now needs to be on crew competence and technical training to have a fully developed asset.

12:50 - 14:00 70 mins
Main agenda
Lunch
14:00 - 14:45 45 mins
Main agenda
Port Operator Panel: Future of Ports - New Opportunities for Growth
14:45 - 15:15 30 mins
Main agenda
Closing Keynote: The International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF)
15:15 - 15:20 5 mins
Main agenda
Interactive Re-Voting
15:20 - 15:30 10 mins
Main agenda
Chair’s Closing Remarks
15:30 - 15:30 0 mins
Main agenda
Close of ShipTech Middle East 2018 & Coffee